05.05.2014 | Forskning

Ny viden om muskelsvind

Forskere ved Aarhus Universitet har afsløret en hidtil ukendt funktion af et cellulært enzym, der kan opløse toksiske aggregater i celler fra patienter med muskelsvind.

14.04.2014 | Forskning

Danmark sender kræftceller til den internationale rumstation

For første gang sender Danmark nu menneskeceller til den internationale rumstation ISS, når et amerikansk rumfartøj den 14. april 2014 kl. 22.58 sætter kursen mod rummet med kræftceller ombord. Målet er at undersøge kræftcellers reaktion i vægtløshed, hvilket kan bidrage med vigtig ny viden til kræftbehandling.

08.04.2014 | Forskning

Forsker fra Aarhus modtager millionbevilling

Morten Schallburg Nielsen fra Aarhus Universitet har netop fået seks millioner kroner fra Lundbeckfonden til at forske i, hvordan molekyler transporteres fra blodet og ind i hjernen. Håbet er, at forskningen på sigt kommer patienter med blandt andet Parkinsons og Alzheimers til gode.

18.03.2014 | Bevilling

Postdoc får stor bevilling til forskningsophold i Tyskland

Mette Laursen fra Aarhus Universitet har modtaget et stipendium på cirka to millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd. Stipendiet skal finansiere et toårigt ophold ved EMBL Hamburg, hvor hun skal forske i bekæmpelse af tuberkulose.

12.03.2014 | Uddannelse

Årets underviser igen, igen, igen

For tredje gang har studerende kåret Ole Bækgaard Nielsen som Årets Underviser på Health.

27.02.2014 | Navne

Aarhus-professor med fokus på genetiske sygdomme

Lone Sunde er udnævnt professor MSO i medicinsk genetik ved Aarhus Universitet. Hendes forskning beskæftiger sig primært med genetiske sygdomme.

14.02.2014 | Institut for Biomedicin

Aarhus-forskere modtager bevillinger fra Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd har netop uddelt forskningsmidler til en samlet sum af over 40 millioner kroner. Fire af bevillingsmodtagerne er forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

11.02.2014 | Forskning

Ny professor MSO i molekylær biofysik

Flemming Cornelius er udnævnt professor med særlige opgaver i molekylær biofysik ved Aarhus Universitet.

07.02.2014 | Forskning

Forskningsresultat viser ny vej for kolesterolbehandling

Et grundforskningsprojekt fra Aarhus Universitet kaster nu nyt lys over medicinalfirmaernes nye håb inden for kolesterolbehandling. Resultatet viser, at der tilsyneladende findes en anden og lige så effektiv vej til at nedbringe det dårlige kolesterol, som er årsag til verdens største dræber – hjerte-kar-sygdomme

06.02.2014 | Navne

Aarhus Universitet ansætter nyreprofessor

Jens Georg Leipziger er netop tiltrådt en stilling som professor på Aarhus Universitet. Hans speciale er nyrerne og deres funktion.

Viser resultater 1 til 10 ud af 83

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 19.09.2017