Du er her: AU Om AU  Institut for Biomedicin Videnudveksling

Videnudveksling

ved Institut for Biomedicin

Hvad er videnudveksling

Universitetet deler sin viden med det omgivende samfund, og videnudveksling er et nyt, fælles strategisk satsningsområde på universitetet. Videnudveksling omhandler forskningsformidling, myndighedsbetjening, patentkontrakter med erhvervslivet og samarbejder med kommuner, regioner og virksomheder.

Videnudveksling ved Institut for Biomedicin

Institut for Biomedicin samarbejder bredt med andre sundhedsvidenskabelige forskningsmiljøer samt med eksterne samarbejdspartnere som medicinalindustrien og erhvervslivet. Fra instituttet udspringer desuden et antal ”spin-off” virksomheder.

  • Forskningsformidling
    Det er en central opgave for instituttet at formidle sin viden bredt til det omgivende samfund. Instituttet er ofte eksponeret i mediebilledet og bidrager flittigt i formidlingsaktiviteter, eksempelvis ved forelæsninger arrangeret af Folkeuniversitetet.
  • Myndighedsbetjening
    Instituttet udfører en række myndighedslignende opgaver i form af lægemiddelrådgivning i Region Midtjylland og Region Nordjylland samt deltagelse i en række etik- og lægemiddelkomitéer.
  • Efter- og videreuddannelse
    Instituttet er involveret i flere ph.d.-uddannelsesprogrammer samt arrangerer og underviser på et stort antal ph.d.-kurser. Desuden arrangerer instituttet A-kurser for kommende speciallæger. 
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 03.08.2016